1994-1995

Käyttökustannusvaikutukset
Kauden ylivoimaisesti suurin uutinen jääkiekkojaostolle oli kaupungin valtuuston myöntämä raha, millä selvitettäisiin Virroille mahdollisesti rakennettavan tekojääradan investointi- ja käyttökustannusvaikutukset. Nyt oli siis toivoa, että Virroillekin saataisiin ajanmukaiset jääolo-suhteet ja jaoston joukkueet pääsisivät kamppailemaan tasavertaisista lähtökohdista, toisia seuroja vastaan. Jaoston toimintaa helpotti myös Ähtäriin valmistunut jäähalli, jonne päästiin harjoittelemaan ennen sarjakauden alkua. Ähtärin halli lyhensi huomattavasti joukkueiden harjoitusmatkoja, ennen sarjakauden alkua.

Uutena joukkueena VirtU Hockey Teamiin perustettiin ikämiesten joukkue, joka koostui lähinnä seuran entisistä pelaajista. Joukkueen perustajana toimi Iivosen Voitto. Jaosto aloitti myös kaukalolla luistelukoulun teemalla "Vauvasta - Vaariin" eli kaikki olivat ikäänkatsomatta tervetulleita tähän varsin nopeasti suosituksi tulleeseen kouluun.

Virtolaista jääkiekkohistoriaa tehtiin myös tälläkin kaudella, kun seuran ensimmäinen naisvalmentaja aloitti valmennuskuviot. Nurmen Terhi toimi G-junioreiden kakkosvalmentajana ja mursi näin raja-aitoja valmennuspuolella.

PDF-tiedostoLehtijuttu.pdf (118 kB)

Valmentajat ja joukkueenjohtajat saivat kauden aikana uudet "työasut".

Kuvassa jaoston PJ. Jukka Hietaniemi, valmentaja Terhi Nurmi, asut luovuttanut Virtain OP:n edustaja Erkki Kämäri, valmentaja Matti Nurmi ja valmentaja Jussi Autio.

Edustusjoukke IV-divisioonassa
Edustusjoukkue putosi viime kauden jälkeen taas takaisin IV-divisioonaan, eikä tällä kaudella kyennyt nousemaan takaisin III-divisioonaan, hyvistä otteista huolimatta. Matti Nurmen val-mentajakaveriksi tuli Markku Piirinen. Sarjajärjestelmä oli hiukan muuttunut, sillä nyt pelattiin yksinkertainen alkusarja, jonka jälkeen pelejä jatkettiin ylemmässä ja alemmassa jatkosarjas-sa. Kauden aikana VirtU HT väläytteli osaamistaan mm. voittamalla suurinumeroisesti Kangasalla (23-2), mutta nousu asti joukkueen suoritukset eivät riittäneet.

Pistepörssin ykkönen oli jälleen kerran Aki Kangas tehoilla 21 + 18 = 39. Pörssikakkonen oli Petri Aho 38 pisteellä (17 + 21). Maalipörssin voiton iski Jan Viitala 22 maalilla. Aki Kangas oli toinen 21 osumalla. Syöttäjien ykkönen oli tällä kaudella Petri Aho, 21 syötöllä. Jäähypörssissä Jan Viitala oli omissa lukemissa (71 min.) ja vei pörssin ykköspaikan. Kakkonen oli Pasi Säynä-joki 43 minuutilla. Parhaana pelaajana palkittiin Jan Viitala. Yllätyspelaaja palkinnon pokkasi Anssi Kukkonen
 

Pistepörssin kärki          
Aki Kangas 21 + 18 = 39
Petri Aho 17 + 21 = 38
Jan Viitala 22 + 12 = 34
Janne Pirilä 17 + 10 = 27
Pasi Niinistö 7 + 7 = 14

 

Rantarock ja Aarne Honkavaara-stipendi
Jaoston rahapuolelle tuli iso aukko, kun monta vuotta Virroilla rokattu Rantarock siirrettiin Vaasaan. Rantarockin järjestysmiesvuorot, siivostyöt, ym. oli ollut hyvä "tulonlähde" jaostolle. Nyt täytyi tuo aukko paikata jollain muulla tavalla.


Seura sai myös erittäin korkeaarvoisen huomionosoituksen, kun seura palkittiin ensimmäisenä luonnonjääseurana, arvostetulla Aarne Honkavaara-stipendillä. Stipendin myöntämisen perus-teena on toiminnan laajuus, tulokset, koulutukset, jne.
Kauden päätteeksi Tamperelainen valmentajavelho Rauno "Rane" Korpi jakoi laji ja valmennus tietämystä jaoston puuhaihmisille.

Juniorit ja Ikämiehet
C-juniorien rivit harvenivat viime kauden jäljiltä. Osa pojista siirtyi Mäntän KiePoon, missä jääharjoituksia oli neljästi viikossa.
Valmentaja: Heikki Leppänen
Joukkueenjohtaja: Jukka Hietaniemi

 

D-juniorit
Valmentaja: Matti Nurmi ja Harri Toppari

 

E83-juniorit
Valmentaja: Keijo Kopra ja Jari Aho

E84-juniorit, ei sarjatoiminnassa
Valmentaja: Pasi Niinistö ja Rami Valkealahti
Joukkueenjohtaja: Ilkka Laaka
 
   
F-ja G-juniorit
Valmentajat: Jani Pohjonen ja Jarkko Jalava
 
   
Ikämiehet
Joukkueenjohtaja: Voitto Iivonen
 
   
Kauden 1994-95 palkituja:  
Vuoden juniori: Risto Jussilainen
Vuoden valmentaja: Heikki Leppänen
Kauden aktiivi: Erkka Varjonen

 

Kauden lehtijutut:

PDF-tiedostoD_junnut94_95.pdf (5.6 MB)
Lähde: Terhi Ranta-Lassilan arkisto