1988-1989

Historiaa
1. kausi III-divisioonassa oli sekä taloudellisesti, että pelillisesti raskas. Seuran menot kasvoivat huomattavasti sarjanousun myötä. Pelkästään miesjoukkueen sarjaan valmistau-tuminen vei rahaa jo n. 25.000 mk. Rahan hankkimiskeinoja oli mm. laitamainokset, kausijulkaisun teko, paitamainokset, pääsylipputulot, Hiekkarantojen järjestysmiesvuorot, kioskimyynti, jne. Myös pelit kovenivat, sillä edustusjoukkue pelasi Hämeen lohkossa, joka oli kenties suomen kovatasoisin III-divisioona lohko tuolloin. Nimet, Mikko Leinonen (Tappara, Kärpät, New York Rangers), Reijo Laksola (KooVee, HIFK, Ilves), Lasse Litma (Tappara), Juha Silvennoinen JoKP, Tappara, K-reipas), Tapio Kallio (Tappara), Jorma Sevon (Tappara), jne. kertovat varmastikkin sarjan kovuudesta.


Seuran puheenjohtaja toimi alkukauden Kari Numminen. Maaliskuussa puheenjohtajan tehtävät otti itselleen Juhani Nortokoski. Jaoston muut jäsenet olivat, Jussi Autio, Matti Nurmi, Heikki Leppänen, Raimo Salmenaho, Esa Kopra, Reijo Katajamäki ja Kari Kallio.

Jaoston johtomiehet lähettivät keväällä Virtain Urheilijoille esityksen, joka koski katetun tekojääradan rakentamista Virroille. Esityksessä jaosto toivoi, että Urheilijoiden johtokunta tekisi mahdollisimman pikaisesti esityksen Virtain kaupunginhallitukselle kyseisen tekojääradan rakentamisesta Virroille. Tässä esityksessä oli taustana se tosiasia, että jääkiekon III-divisi-oonaa ei enää pelkällä ulkojäällä saisi pelata, vaan sarjaan osallistuvalla seuralla tulisi olla vähintään käytössä tekojäärata.

Juniori puolella seuralla oli joukkueet, C-, D-, E-, F- ja G-junioreissa.

Realistiset tavoitteet
Miesjoukkue aloitti sarjaan valmistautumisen elokuussa yhteisharjoittelulla. Siihen asti oli jokainen pelaaja itsenäisesti hoitanut kesäharjoittelunsa. Säännöllisiä yhteisharjoituksia oli neljästi viikossa. Keuruulla käytiin edelleenkin tekäjäävuorolla kerran viikossa. Uusina pelaajina joukkueeseen tuli, Timo ja Jarmo Järvinen naapuriseura RuoSkAsta ja Jyrki Ijäs Ilveksen organisaatiosta. Tavoitteekseen joukke asetti sarjapaikan uusimisen.

Kausi alkaa ennätysvarhain
Kausi alkoi takerrellen. Kauden avausotteluun, joka oli maineikasta TBK:ta vastaan, Järviset eivät saaneet siirtopaperita kuntoon ja näin oli heti kaksi pelimiestä pois kokoonpanosta. Pekkalan Matti palasi kuitenkin KeuPasta VirtU HT:n riveihin ja näin sarja avaukseen saatiin kuin saatiinkin täysi kokoonpano. Taso ero oli kuitenkin huima. Ottelu päättyi Tamperelaisten voittoon maalein 9-3. Pasi "Vexi" Virtanen sai kunnian olla Virtu HT:n avausmaalintekijä III-divisioonassa. Kauden kolme ensimmäistä ottelua joukkue joutui pelaamaan vieraskentillä, koska Virtain ulkokaukalossa ei vielä tähän aikaan vuodesta (Marraskuu) ollut jäätä.
Toiseen otteluun joukkue sai Järviset mukaan ja uutena pelaajan joukkueeseen liittyi Harri Koskinen Outokummun Kiekosta. Hobby-Kiekko oli kuitenkin parempi ottelussa, voittaen sen selvästi maalein 9-1. Joukkueen pelillinen ote parani kauden kolmannessa ottelussa, mutta loukkaantumiset haittasivat nyt peliä. Yksi avainpelaajista eli Hietasen Kari loukkaantui heti ensimmäisessä erässä ja tämä sotki joukkueen peliä entisestään. Tuloksena 5-2 tappio Vehmaisten Urheilijoille. Takkuinen oli III-divisioonan alku.

Sama tahti jatkuu
Kauden ensimmäinen kotiottelu pelattiin 11.12 ja vastaan asettui KiePo. Runsaslukuinen kotiyleisö odotti tätä ottelua suurella mielenkiinnolla ja sitä, että ottaako VirtU HT:n pojat avausvoiton uudessa sarjassa. Eivät ottaneet, sillä KiePo kaatoi kylmää vettä niskaan heti ottelun alussa. 25 sekunnin pelin jälkeen joukkue siirtyi 0-1 johtoon ja 10 minuutin pelin jälkeen taululla komeili jo lukemat 0-4. VirtU HT:n selkäranka oli poikki. Olli Vesa teki joukkueen ensimmäisen III-divisioona maalin Virroilla, Jussi Aution esityöstä.

Kauden avauspisteet olivat tulossa Virroilla, kun HT:n pojat kohtasivat Hobby-Kiekon Tampe-reelta toistamiseen. Nyt pelattiin Virroilla. Joukke johti ottelua maalein 4-2 ja hallitsi kenttä-tapahtumia selvästi. Ottelun päätuomari, herra nimeltä Marko Lepaus, joka myöskin oli tampe-reelta, oli kuitenkin toistamieltä ottelun paremmasta joukkueesta. Törkeillä tuomioilla, mies passitti virtolaisia jäähypenkille ja vastaavista "rötöksistä" vierasjoukkue ei saanut mitään. Tämä kuumensi tunteita ja HT:n peli meni väkisinkin sekaisin. Ei siis ihme, että tulostaululla komeili ottelun lopuksi numerot 4-7 vierailijoille. Näin jälkeenpäin voidaan todeta, että tämä ottelu oli VirtU HT:n tämän kauden ns. kulminaatiopisteottelu. Eli jos tästä ottelusta olisi saatu kauden avauspisteet tai -piste olisi kausi voinut kääntyä vielä paremmaksi. Nyt niin ei käynyt.

Seuraavissa ottelussa tappioputki sai jatkoa. Hilpara pöllytti SM-liiga miehillään HT:n verkkoa oikein kunnolla, ottelun päättyessä maalein 17-6. S-Kiekko Siivikkalasta voitti maalein 14-5 virtolaiset. Mäkelän Eero liittyi jokkueeseen mukaan tässä vaiheessa, mutta sekään ei tappio-putkea katkaissut. Hilpara kohdattiin toistamiseen. Nyt ilman "huippunimiä" matkassa ollut joukkue voitti vain 3-12. KiePo voitti omassa kotiottelussaan virtolaiset maalein 5-3. Kangas-alan Voitto, oli nimensä veroinen maalein 10-3. Tapparan ja Suomen maajoukkueen entinen hyökkääjä Jorma Sevon pelasi tässä ottelussa vain erän, tehoilla 4+3. VehU haki pisteet Vir-roilta maalein 2-9, mutta sitten tapahtui jotain muuta.

Pistetili auki
Kauden avauspiste tuli 14. ottelussa. Kotijoukkue Hollolan Kiekko joutui taipumaan tasapeliin virtolaisten kanssa, lopputuloksen ollessa 6-6. VirtU HT oli ensimmäisessä erässä jo 5-1 häviöllä, mutta pystyi kun pystyikin nouseman vielä 5-6 johtoon. Hollolla tasoitti kuitenkin ottelun kolmannessa erässä ja näin oli pisteet tasattava. Aki Kangas pamautti tässä ottelussa kypärätempun. Hyvää taustatukea hänelle antoi Olli Vesa (2+0) ja Kari Numminen (0+2). Paluu arkeen oli kuitenkin edessä, kun joukkue kohtaisi Kangasalan Kisan. Kisa vei pisteet mukanansa maalein 3-6. Hollola ei antanut toista kertaa itseään yllättää vaan voitti ottelunsa
5-6. S-kiekko haki pisteet maalein 3-10.

Ensimmäinen voitto
Päivämäärä 28.1.1989 tullaan muistamaan päivänä, jolloin VirtU HT:n otti avausvoittonsa III-divisioonassa. Maineikas Tapparan edeltäjä TBK, tuli Virroille kuin soitellen sotaan vain seitsemällä pelaajalla. Todella raju lumimyrsky pelasti vierailijat, sillä avauserän jälkeen TBK oli valmis lopettamaan ottelun. Ottelun tuomaristo oli samaa mieltä ja näin Jukka Ala-Mutkan avausmaali jäi ottelun ainoaksi osumaksi. Kauden loppussa HT otti vielä pisteen LeKiltä ja Peltolammin Lämäriltä. III-divisioonan saldoksi muodostui näin yksi voitto, kolme tasapeliä ja 18 häviötä. Tuloksena putoaminen takaisin IV-divisioonaan.

Pistepörssi
Pistepörssi ykkösnimi oli, yllätys yllätys, Kari Hietanen. Seitsemäs perättäinen pörssivoitto tuli nyt tehoilla 15 + 8 = 23. Pörssi kakkonen oli Jussi Autio tehoilla 10 + 11 = 21. Hietasen kuudes maalipörssi voitto irtosi nyt 15 osumalla, joista 5 oli ylivoimamaalia. Syöttöpörssin voiton nap-pasi Jussi Autio 11 syötöllä. Jäähypörssin ykkönen oli Olli Vesa, 42 minuutilla. Olli teki "kypärä-tempun" eli "voitti" pörssin nyt kolmannen kerran.

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta

Pistepörssin kärki

         
Kari Hietanen 15 + 8 = 23
Jussi Autio 10 + 11 = 21
Olli Vesa 9 + 3 = 12
Juha Vartiamäki 4 + 7 = 11
Pasi Virtanen 6 + 4 = 10

 

Junioritoiminta
C-, D- ja E-juniorit, pelasivat liiton sarjassa.
F- ja G-juniorit pelasivat ystävyysotteluja ja osallistuivat turnauksiin.

C-juniorit.
Palkittuja
Hyökkääjä: Jari Pirilä
Puolustaja: Paavo Kalliolinna
Harjoittelija: Pasi Viitamäki
 
   
D-juniorit.
Palkittuja
Hyökkääjä: Janne Pirilä
Puolustaja: Jarkko Jalava
Harjoittelija: Kari Ylitalo
 
   
E-juniorit.
Palkittuja
Hyökkääjä: Rami Valkealahti
Puolustaja: Jani Kytöharju
Harjoittelija: Jani Palmroth
 
   
F-juniorit.
Palkittuja
Hyökkääjä: Mikko Kuusniemi
Puolustaja: Markus Koskinen
Harjoittelija: Henri Nieminen
 
   
G-juniorit.
Palkittuja
Hyökkääjä: Jaakko Kolari
Puolustaja: Saku Palanne
Harjoittelija: Jukka Hietanen

 

PDF-tiedostoLehtijutut_1988_1989.pdf (903 kB)
PDF-tiedostoKausitilastot88-89.pdf (24 kB)
PDF-tiedostoesitys_tekojaaradasta.pdf (132 kB)
Jaoston esitys tekojääradan rakentamisesta