1975-1976

Tarinoita kaudelta:
Jääkiekkojaoston toiminta oli kaudella ennätysmäisen pirteää. Seuran puheenjohtajana toimi Martti Hietanen. Rahaa koko kauden pyörittämiseen meni 1.638 mk., josta suurimman osan haukkasi maalivahdin luistimet (450 mk). Luistelukausi oli pidempi kuin aikoihin ja täten tämä edes auttoi jääkiekkoilu toimintaa Virroilla.


Miesjoukkue osallistui SVUL:n Hämeen piirin järjestämään aluesarjaan, joka vastaa entistä IV-divisioonaa. Aluesarjassa jäätiin viimeiseksi. Joukkue pelasi myös useita ystävyysotteluja. Loukkaantumiset, sairaudet ja muutaman pelaajan armeijassa olo haittasivat pelitoimintaa. Tämän takia ei joukkue päässyt pelaamaan "parhaalla" kokoonpanolla kertaakan kauden aikana. Vaikeuksista huolimatta pelattiin ja harjoiteltiin läpi talven lumen ja pakkasen seassa.

Aluesarjan tulokset:
KuoPa - VirtU 4 - 3
VirtU - NoPS 8 - 10
VirtU - KuoPa 1 - 6
NoPs - VirtU 16 - 4

Junioritoiminta harjoituksien muodossa pyöri säännöllisesti läpi talven. Toiminnassa oli mukana 15-16 vuotiaat sekä alle 15 vuotiaat pelimiehen alut. Kauden aikana pelattiin myös muutamia pelejä Ruoveden yhdistelmiä vastaan. Huomattavaa tällä kaudella oli poikien yhä lisääntyvä määrä sekä kova innostus. Tilannetta hankaloitti kuitenkin se, että käytössä oli vain yksi kaukalo ja harjoitusaikoja oli riittämättömästi.

Kauden palkitut olivat miesjoukkueesta Pauli Niemelä ja junnuista Hannu Lahtinen ja Harri Vuorinen. Edellisellä kaudella (1974-75) paras kiekkoilija oli Rauno Laukko.

Pistepörssin kärki:

Pauli Niemelä 14 + 9 = 23  
Jaakko Maijala 9 + 9 = 18  
Martti Hietanen 6 + 4 = 10  
Matti Moisio 6 + 3 = 9  
Pekka Katajamäki 6 + 2 = 8  

 

Lähde: Martti Hietasen arkisto ja Jussi Aution arkisto

 

Aiheeseen liittyvät tiedostot:

PDF-tiedostoKausitilastot75-76.pdf (23 kB)
PDF-tiedostoAlusarjan_PK_1975-76.pdf (2.2 MB)