1986-1987

Tavoitteet korkealla
Jussi Aution neljäs PJ kausi lähti käyntiin. Jaoston muut jäsenet olivat Matti Nurmi, Heikki Leppänen, Raimo Salmenaho, Pekka Heikkinen, Esa Kopra ja Pentti Vaara.
Joukkueita oli toiminnassa edelleenkin viisi ja niissä pelaajia kaikkiaan yli sata. Valmentajien ja huoltajien määrä jokaisessa joukkueessa oli lisääntynyt. Tämä nosti seuran "henkilöluvun" jo yli 160. Toimintaa siis riitti, mutta, mutta.......


Käytössä edelleenkin oli vain yksi kaukalo. Pukuhuonetilat olivat mitä olivat, kaukalon pohja routi pahasti, jne. Olosuhteisiin ei oltu saatu parannusta. Jääpulaan haettiin ratkaisua mm. anomalla Keuruun tekojääradalta vuoro joka myös saatiin.

Tavoitteet korkealla
Miesjoukkueen osalta kauteen lähdettiin odottavissa tunnelmissa. Joukkue oli saanut jälleen vahvistuksia riviinsä, kun HIFK:n Olli Vesa liittyi virtolaisjoukkueeseen. Lisäksi Heikki Ojala palasi takaisin Lempäälästä.
Valmistautuminen kauteen aloitettiin kesäkuussa. Puttosharjun lenkkipolut kävivät tutuiksi pelaajille, kun valmentajana jatkanut Matti Nurmi veti heille juoksulenkkejä. Harjoitteluun kuului myös jalkapallo, jolla harjoitettiin lähinnä pallopeleihin kuuluvaa pelisilmää. Lokakuussa joukkue pääsi Keuruun tekojääradalle harjoittelemaan kerran viikossa. Matkat joukkue teki ns. kimppakyydein. Harjoitusajoilla joukkue harjoitteli lähinnä perusasioita ja hioi luistelutaitoa. Joulukuun alkupuolella joukkue pääsi omaan "kotiluolaansa".
Tavoitteena joukkueella oli pääsy III-divisioona karsintoihin ja siitä sitten ylöspäin.

Kausi olikin VirtU Hockey Teamilta varsin onnistunut. Joukkue selvitti, kuin selvittikin itsensä III-divisioonan karsintapeleihin. Tiukille se meni, sillä sarjakakkoseksi jäänyt Orivesi jäi vain pisteen päähän virtolaisista. Tasapisteissä joukkueet olisivat pelanneet uusintaottelun jatkoon pääsystä. Jatkosarjassa ei sitten enää potku riittänyt ja sarjanousu jäi tällä erää haaveeksi.

Valmentaja Matti Nurmi oli myös ilmoittanut, että hän ei jatka enää tämän kauden jälkeen valmentamista, mutta onneksi perui päätöksensä joukkueen painostaessa häntä jatkamaan.

Jäähypörssissä uudet lukemat
Paras pistemies oli jälleen kerran Kari Hietanen. Maalipörssin ykkönen oli HIFKsta tullut Olli Vesa. Jäähypörssin "voitto" meni myös samaan osoitteeseen. Olli istui jäähyaitiossa kauden aikana lähes ottelun verran eli 50 min. Syöttöpörssin ykköspaikka jaettiin Kari Hietasen ja Pasi Virtasen kesken. Kauden päätteeksi Keijo Kopra palkittiin parhaana kiekkoilijana. Jussi Autio pokkasi ahkerimman harjoittelijan palkinnon ja Reijo Katajamäki sai junioripelaajien valitsemana herrasmiespelaajan palkinnon.
 

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta
Pistepörssin kärki          
Kari Hietanen 12 + 8 = 20
Olli Vesa 13 + 6 = 19
Jussi Autio 10 + 7 = 17
Pasi Virtanen 1 + 8 = 9
Riku Jaakkola 6 + 2 = 8

 

Junioritoiminta
Kaikki juniorijoukkueet, pois lukien F-juniorit, pelasivat liiton sarjassa.

 

C-juniorit
Valmentaja: Matti Viitala
Palkittuja
Hyökkääjä: Jari Pirilä
Puolustaja: Paavo Kalliolinna
Harjoittelija: Pasi Viitala

 

D-juniorit
Valmentaja: Raimo Salmenaho
 

Palkittuja
Hyökkääjä: Sami Uusi-Niemi
Puolustaja: Jukka Kujala
Harjoittelija: Mika Niemelä

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta

E-juniorit
Valmentaja: Seppo Pohjanen
 

Palkittuja
Hyökkääjä: Tommi Raiski
Puolustaja: Matti Kolari
Harjoittelija: Janne Pirilä

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta

F-juniorit
Valmentaja: Paavo Hietanen
 

Palkittuja
Hyökkääjä: Rami Valkealahti
Puolustaja: Jani Romppainen
Harjoittelija: Toni Pekkala

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta