1998-1999

Jäähalli talkootyöllä pystyyn
Pitkän odotuksen jälkeen, Virtain jäähallia aloitettiin rakentamaan. Halli tultaisiin rakentamaan vaiheittain ja talkootyöllä. Talkootyön osuus olikin merkittävä tässä halliprojektissa. Onneksi talkooväkeä riitti ja pienetkään vastoinkäymiset rakennusvaiheessa, eivät tätä porukkaa lannistaneet. Jääkiekkoväellä oli toiveissa, että kausi pystyttäisiin aloittamaan hallissa, mutta varsin pian he huomasivat, että näin ei kuitenkaan käy. Maan jäätyminen ym. vastoinkäymiset viivästyttivät hallin valmistumista.

Vihdoin ja viimein, 13.2.1999 siirtyi Virrat virallisesti jäähalli aikaan!
Kauan odotettu ja paljon puhetta aiheuttanut, jääkiekkoväen ylpeyden aihe, seisoi nyt valmiina Pukkivuoren urheilukeskuksessa. Jäähallin ensimmäiset käyttäjät olivat harrastekiekkoilijat, jotka järjestivät hallissa kyseisenä päivänä kuuden joukkueen harrasteturnauksen.

Otteluvideo avausottelusta.

28.2.1999 Jäähallilla järjestettiin avoimet ovat tapahtuma. Päivän yhteydessä VirtU HT:n edustusjoukkue kohtasi Kale All Starsin eli Kalervo Kummolan kokoaman tähtijoukkueen, jossa pelasi mm. Timo Jutila, Janne Ojanen, Hannu Aravirta, Heikki Riihiranta jne. Näytösottelu päättyi All Stars joukkueen voittoon maalein 6-8.

Jäähalli oli heti valmistumisensa jälkeen erittäin kovassa käytössä. VirtU HT:n lisäksi hallin käyttäjiä olivat mm. koululaiset ja opiskelijat. Tämä talkootyön maamerkki oli lyhyessä ajassa osoittanut, että tarvetta jäähallille oli.

 

Junioreiden sarjatoiminnassa ei isompaa menestystä tällä kaudella tullut. Lieko kaikki tarmo mennyt jäähallin rakentamiseen? Joitakin pienenpiä turnauksia voitettiin, mutta edelliskausien tapaiset aluemestaruudet jäivät saavuttamatta. Edustusjoukkue kuitenkin paikkasi tätä hienosti.

Edustujoukkue voittaa sarjansa
Edustusjoukkue aloitti kautensa voitokkaasti. Avausottelussa kaatui Valkekosken Kiekko-Ahmat maalein 1-13. Kauden toisessa ottelussa Parkanon PK-83 oli parempi maalein 4-6. Kausi jatkui tasapelillä ViKiä (6-6) vastaan ja voitolla Urjalasta (6-0). TCK Tampereelta kaatui maalein 3-7. Kausi oli lähtenyt hyvin käyntiin, uuden valmentajan, Harri Raiskin johdolla.
Kauden odotetuin ottelu pelattiin omassa uudessa jäähallissa yli 250 katsojan silmien edessä. Vastustajaksi saapunut Kiekko-Ahma oli ottelussa ottavana osapuolena. Ottelu päättyi Virtolaisten murkaavaan 16-1 voittoon. Näin oli uusi halli avattu myös edustusjoukkueen toimesta voitokkaasti. TCK kaatui niin ikään kotihalissa suurinumeroisesti 10-1. ViKi ottelu oli huomattavasti tasisempi ja HT sai tehdä täyden iltapuhteen sarjapisteiden eteen, ottelun päättyessä heille maalein 4-3. Kausi jatkui voitokkaissa merkeissä ja kun kaksi sarjakierrosta oli pelaamatta, oli HT varmistanut sarjavoittonsa. Sarjanousua joukkue ei kuitenkaan saavuttanut, sillä jääkiekkoliitto uudisti sarjasysteemiä ja loi Hämeen alueelle viisi III-divisioona lohkoa, entisen kahden tilalle.

Vesa voitti pistepörssin
Pistepörssin ykkönen oli Olli Vesa, tehoilla 16 + 20 = 36. Maalipörssin ykkönen oli Aki Kangas. Maaleja kertyi kauden aikana 20. Aki on voittanut jo kuudesti maalipörssin ja hallinnut muutenkin seuran tilastoja viime vuosina. Syöttäjien ykkönen oli Olli Vesa, 20 esityöllä. "Paha poika" tällä kaudella oli Tero Mäenpää 53 minuutilla. Pelaajien äänestämän Paras pelaaja-pokaalin pokkasi itselleen Hannu Kaihua. Paras puolustaja oli Hermanni Kulmala. Valmennusjohdon valitseman sisupelaaja palkinnon sai Jere Lahti ja yllätyspelaaja palkinnolla palkittiin Tero Mäenpää. Edustusjoukkue halusi palkita kauden lopuksi erityispalkinnolla, joukkueen harjoitusringin ulkopuolisen pelaajan eli parhaan tuuraajaan, joka oli Erkki Kämäri.

Edustusjoukkueen tilastot:

PDF-tiedostoKausitilastot98-99.pdf (33 kB)

Edustusjoukkue (III-div. sarjavoitto)
Valmentaja: Harri Raiski
JJ: Keijo Koskinen
Huoltaja: Mika "Feti" Virta

Kuva: Foto-Riitta
C82/83-juniorit
Valmentajat: Harri Toppari
JJ: Vesa Kauraniemi
 
   
E87-juniorit
Valmentajat: Jussi Autio, Markku Leponiemi
JJ: Tuula Mäkynen
Huoltaja: Heikki Koivisto

 

E88-89 juniorit
Valmentajat: Hannu Rantanen, Olli Vesa ja Juhani Kukkonen
JJ: Marja-Riitta Vierikko

Kuva: Foto-Riitta

G90-91 juniorit
Valmentajat: Raimo Ahokas, Markku Sario ja Kari Hietanen
JJ: Tuula Mäntysalmi ja Pauliina Kallio

Kuva: Foto-Riitta
Harrastekiekkoilijat
Valmentajat: Matti Nurmi ja Janne Lehto
JJ: Janne Lehto
   
     
Ikämiehet
Joukkueenjohtaja: Voitto Iivonen