1992-1993

Päänvaivaa
Jaoston puheenjohtajaksi valittiin Jukka Hietaniemi.

Edustusjoukkueen viime kauden hyvät suoritukset aiheutti positiivistä päänvaivaa jaoston nokkamiehissä. Lähinnä sen takia, että pitäisikö sarjanousua tosissaan yrittää vai ei. Nousu mahdollisuutta joukkueella ei olisi (III-divisioonassa pitää olla väh. tekojäärata tai halli), ellei haettaisi jääkiekkoliitolta erikoislupaa nousuun. Joukkueen peliesitykset olivat kuitenkin olleet sen verran vahvat, että tuota erikoislupaa voisi jopa anoa, mikäli tällä kaudella yllettäisiin samanlaiseen suoritukseen.
 

Jaoston vahva juniorityö tuotti myös tulosta, sillä VirtU HT:n ensimmäistä aluemestaruutta juhlittiin kauden päätteeksi. D-juniorit voittivat todella jännittävien vaiheiden jälkeen aluemestaruuden. Lisäksi C-juniorit saivat kauden päätteeksi aluepronssit kaulaansa.

IV-divisioonan voitto
Edustusjoukkueen pelit IV-divisioonan alkulohkossa kulkivat viime kauden tapaan. Voitto seurasi toistaan ja runkosarjan voitto tuli ylivoimaisesti. Karsintasarjassa joukkue kohtasi Tohlopin Tiikerit. Panokset olivat kovat, sillä vain voittaja jatkaisi III-divisioonan jatkosarjaan. VirtU Hockey Team oli tällä kertaa henkisesti ja fyysisesti vahvempi kun vastustajansa. Virroilla HT voitti niukasti 5-4 ja Tampereella pelatussa toisessa ottelussa voitto irtosi maalein 4-7.


Jatkosarjassa oli viisi joukkuetta, joista kolme parasta nousisi/säilyisi III-divisioonassa.
Jatkosarjan avausottelussa HT kohtasi kotonaan Hi-Ki Hockeyn. Äärimmäisen tiukka ottelu päättyi tamperelaisten voittoon maalein 4-5. Seuraavassa ottelussa HT kohtasi Kangasalan Kisan. Ottelu päättyi Kisan voittoon maalein 7-4. Seuraava vastustaja oli Hauhon Sisu. Kotiintuomisina virtolaisilla oli tällä kertaa voitto, numeroin 6-9. Jatkosarjan viimeinen ottelu pelattiin Virroilla ja vastustajaksi tuli Hilpara Tampereelta. Hilpara johti jatkosarjaa, mutta virtolaiset eivät antaneet tämän hämätä itseään, vaan ottivat arvokkaan 5-4 voiton.
Jatkosarjan sarjataulukossa tämä tiesi sitä, että Hilpara voitti sarjan ja Kangasala oli toinen. VirtU HT ja Hi-Ki Hockey päätyivät samalla pistemäärällä kolmansiksi ja viimeiseksi jäi Hauhon Sisu. Koska VirtU HT ja Hi-Ki Hockey päätyivät samaan pistemäärään, oli edessä joukkueiden välinen uusintaottelu noususta. Ottelu pelattiin Virroilla, HT:n paremman maalisuhteen takia.
 

Nousu III-divariin!
Uusintaottelussa HT oli täysin omaa luokkaansa. Kauden ennätysyleisön edessä pelanneet Virtolaiset takoivat avauserässä kolme maalia, jättäen vastustajan nollille. Toisen erän jälkeen tulostaululla komeili numerot 6-0, eikä voittajasta enää ollut epäselvää. Kolmas erä oli muodollisuus, HT:n voittaessa sen 4-0 ja näin koko ottelun maalein 10-0. Maalivahti Arto Tanhua pelasi elämänsä pelin, torjumalla kaikki vastustajan yritykset. Kenttäpelaajista ahkerin pistemies oli Juha Vartiamäki tehoilla 3+1. Häntä säesti hyvin Timo Järvinen tehoilla 2+2.

Näin oli joukkue nousunsa III-divisioonaan varmistanut ja varsin nopeasti saatiin myös päätös siitä, että joukkue voisi ensi kaudella sarjassa pelata, tosin erikoisluvan turvin.

Pistepörssi
Pistepörssiä, maalipörssiä ja syöttöpörssiä hallitsi kaksi pelaajaa. Pistepörssin ykkösnimeksi nousi Petri Aho, tehoilla 26+18=44. Aki Kangas jäi hänestä vain yhden tehopisteen. Aki vastaavasti nappasi maalipörssin voiton 30 osumalla. Petri oli toinen 26 osumalla. Syöttäjien ykkönen oli Petri, 18 syötöllä. Ja yllätys yllätys, toinen oli Aki, 13 syötöllä. Jäähypörssissä Raiskin Harri kohosi omille lukemilleen. Harri istui aitiossa kauden aikana yhteensä yli tunnin eli tarkasi 65 min. Toiseksi "tuhmin" oli Vesan Olli, 29 minuutilla.

 

Pistepörssin kärki          
Petri Aho 26 + 18 = 44
Aki Kangas 30 + 13 = 43
Jussi Autio 13 + 13 = 26
Timo Järvinen 13 + 13 = 26
Janne Pirilä 10 + 12 = 22

 

Junioritoiminta
C-, D- E-ja F-juniorit, pelasivat liiton sarjassa.

C-juniorit
Valmentaja: Jari Aho
Joukkue voitti aluepronssia.
 
   
D-juniorit
Valmentaja: Heikki Leppänen
Joukkue voitti aluemestaruuden.
 
   
E-juniorit
Valmentaja: Matti Nurmi
Joukkue sijoittui alkusarjan lohkossaan sijalle 3., eikä päässyt loppupeleihin.

 

F-juniorit
Valmentaja: Keijo Kopra
 

Yritykset ovat olleet aina hyvin tukemassa jääkiekkotoimintaa Virroilla.
Tässä kauden 1992 - 1993 F-juniorit ovat saaneet uudet peliasut.
Kuva: Suomenselän Sanomat

Lähde:

Terhi Ranta-Lassilan arkisto
Jussi Aution arkisto