1982-1983

Talkootyötä
Menestykseltään kausi oli suuri pettymys. Vain D- ja E-juniorit selvisivät kunnialla sarjatoiminnasta läpi. Miesjoukkue kouraisi tuloksettomuudellaan pohjamutaa oikein kunnolla. Sarjatasona edelleenkin IV-divisioona ja siinä lohko III.


Viiden joukkueen harjoittaminen ja peleissä kiertäminen vei jaostolta rahavaroja kauden aikana n. 20.000 mk. Suurin osa matkoista tehtiin ns. kimppakyydein ja junioreissa vanhemmat toimivat kyytiläisinä. Kaukalon puhdistamiseen viikonloppuisin ja iltaisin tarvittiin myös talkoolaisia, jotta harjoitukset / pelit saatiin vietyä läpi.

Olosuhteet edelleenkin heikot
Lähtökohta kauden alkuun oli jo heikko. Kaupungin päättäjiä yritettiin herätellä toimiin, millä saataisiin olosuhteen kuntoon. Kaukalon valaistus oli heikko, toisen pukuhuoneen lämmitin ei ollut toiminut koko aikana, päätyverkot oli rikkinäiset, kaukalon ympäristössä oli rakennusjätteitä jne. siinä listaa mihin haluttiin muutoksia. Vastustaja joukkueet lähinnä naureskelivat näille olosuhteille, eikä kukaan ulkopaikkakuntalainen tätä todeksi uskonut, ennen kun itse omin silmin sen näki. Naapurikunnissa kävi vilkkaana keskustelu jo tekojääratojen hankinnasta tai jopa hallin rakentamisesta. Virroilla ei voinut kun uneksia tälläisistä olosuhteista. Edes toista kaukaloa kaupunki ei pystynyt jaostolle järjestämään vaikka jaoston toiminnassa oli viisi joukkuetta.

Miesjoukkueen kriisi
Jos oli jaostolla huolia, niin sitäkin enemmän niitä oli miesjoukkueella. Tällöin oli tapana, että ennen kauden alkua joukkue kokoontuu aloituspalaveriin, missä tehdään ratkaisevat päätökset silmällä pitäen tulevaa kautta. Nyt oli jo kaksi palaveria pidetty ja osanotto oli todella heikko!
Vain muutamia pelaajia oli ollut paikalla. Oli aika ottaa järeämmät aseet käyttöön.
Seuran silloinen puheenjohtaja Martti Hietanen lähettin pelaajille kirjeen jonka sanoma oli selvä, joka ei seuraavaan palaveriin ilmesty, niin hänellä ei ole mitään asiaa miesjoukkueeseen tulevalla kaudella. Ohessa katkelma tuosta kirjeestä:

"Aiheettomaksi poissaoloksi katsotaan esim. auton huoltaminen, Tampereella käynti, tennis- tai squashvuoro, puulaakipeli tai vastaava epämääräinen syy. Jos et viitsi edes kerran saapua ennen pelikautta yhteiseen palaveriin, niin sinun ei tarvitse sitten talvella vaivautua tulemaan VirtUn jääkiekkoharjoituksiinkaan eikä peleihin pelaamaan. Tule paikalle ja avaa sanainen arkkusi, jotta saamme selville mielipiteesi. Sano kerrankin sanottavasi. Älä pelkää tuoda mielipidettäsi esille. Jos nyt olet hiljaa, niin katsomme sinun tyytyvän tehtyihin päätöksiin. On parempi sopia asiat kerralla, sen jälkeen pelata pelit pois ja katsotaan asioita uudelleen keväällä. Kun on pelien aika, niin pelataan ja pidetään kiinni palaverissa päätetyistä asioista, eikä narista ja valiteta. Ne, jotka eivät noudata tehtyjä päätöksiä saavat lähteä. Tämä on pelin henki toivon mukaan."

(Kuvaa klikkaamalla isompi kuva)
Kuva: Foto-Riitta

Kausi saatiin, kun saatiinkin vietyä läpi, vaikka se ei ihan helppoa tälläisillä lähtökohdilla ollutkaan. Palaverissa pelaajat päättivät, että joukkueen valmentajana toimii Matti Nurmi. Matti teki mitä pystyi, mutta vielä tällä kaudella hän ei saanut joukkuetta "toimimaan".

Pistepörssissä tutut nimet
Pistepörssin kärjessä oli tuttu nelikkö. Pörssivoiton nappasi ensimmäistä kertaa Hietasen Kari. Niemelän "Pate" jäi Karista vain muutaman pisteen, ollen toinen. Mäkelän Eero ja Aution Jussi veivät sijat kolme ja neljä. Jäähypörssissä oli tällä kaudella uudet lukemat. Ojalan Heikki keräsi yhdessä ottelussa 24 min. (10+10+2+2) jäähyjä ja olisi jo sillä yksistään jakanut pörssivoiton, mutta kuin varmuuden vakuudeksi hän otti tuohon saldoon vielä 4 min. lisää, loppulukemien ollessa 28 min. Ylimyksen Veijosta tuli ensimmäinen VirtUn maalivahti, joka sai ottelussa 10 min jäähyn.
 
Sarjataulukko 1982-1983
KuoPa -56 12 10 0 2 56 - 30 20
Orivesi 12 9 1 2 62 - 39 19
KiePo II 12 8 1 3 62 - 38 17
RuoSkA 12 6 0 6 53 - 51 12
Vilppula 12 5 0 7 57 - 59 10
Vihuri 12 2 1 9 47 - 68 5
VirtU 12 1 0 11 42 - 97 2
                 

 

Juniorijoukkueet:
C-juniorit lohkossaan 4.
D-juniorit lohkossaan 3.
E-juniorit lohkossaan 2.

 

Aiheeseen liittyvät tiedostot:

kausikortti-82-83.jpg (236 kB)
PDF-tiedostoKausitilastot82-83.pdf (15 kB)
PDF-tiedostolehtipp82_83.pdf (1.0 MB)