1987-1988

Historiaa
Tämä kausi tullaan kirjoittamaan VirtU Hockey Teamin historiaan kautena, jolloin miesjoukkue nousi ensimmäistä kertaa sarjaporrasta ylöspäin. Pitkäjänteinen juniorityö ja "Siekkisen Tihonovin" eli valmentaja Matti Nurmen sinnikäs työ virtolaisen jääkiekon eteen sai näin ansaitun palkinnon. Juniori puolelle saatiin uusi joukkue, kun seuraan perustettiin G-juniori joukkue. Joukkue harjoitteli yhdessä seuran F-junioreiden kanssa. Vastaavasti C-junioreita ei tällä kaudella ollut. D-juniorit oli jaettu kahteen joukkueeseen.

Runkosarja
Miesjoukke oli asettanut tavoitteekseen sarjanousun. Uusia pelaajia joukkueessa olivat mm. Keuruulta tullut Matti Pekkala. Valmistautuminen kauteen oli aloitettu jo kevätpuolella ja muutenkin joukkue noudatti edellisvuosien linjaa harjoittelussa. Syyspuolella, ennen sarjakauden alkua, alkoi pyöriä Keuruulla vakiovuoro (Tekojääradalla) kerran viikossa.

Sarjaan saatiin lentävä lähtö, kun sarja avauksessa kaatui "paikallisvastustaja" RuoSkA maalein 4-6 ja ensimmäisestä kotiottelusta Kuoreveden Pallo poistui 8-1 tappio niskassaan.
Tahti sen kun kiihtyi ja neljän pelatun ottelun jälkeen Hockey Team keikkui sarjataulukon kärjessä puhtaalla pelillä!

Runkosarjan voiton kannalta, yksi tärkeimmistä peleistä oli tammikuun lopussa pelattu VirtU HT - RuoSkA. Ottelun alkua haittasi rankka lumisade ja sen turvin RuoSkA meni 0-1 johtoon. Tämä kuitattiin nopeasti, mutta sen jälkeen alkoi yhden miehen näytös. Jukka Keinonen oli lainattu RuoSkAn maalinsuulle ja nyt tämä mies torjui lähes kaikki "oman seuran" yritykset. Vain Kari Hietanen pystyi yllättämään Jukan. Ottelun toinen erä oli maalivahtien näytöstä. VirtU HT:n Keijo Kopra vastasi Keinosen haasteeseen ja torjui kaikki maalinteko yritykset. Kolmas erä käynnistyi numeroissa 2-1. Kolmanteen erään lumisade lakkasi. Tämä tiesi virtolaisten kannalta hyvää. Virtolaisten luisteluvoima ja muutenkin taitavampi kiekonkäsittely alkoi tehota heti, kun jää oli puhdas. Mika Kukkonen tykitti erän alkuun maalin ja tämän jälkeen Kari Hietanen aloitti oman shown. Neljä kertaa Kari pisti kiekon tässä erässä maaliin ja VirtU HT:n voitto oli sillä selvä. Tämä jännitysottelu päättyi lopulta maalein 7-2.

Seuraavaan otteluun sarjajohtaja lähti hiukan "takki auki" ja tämä oli kostautua. Pelaajien asenne, kun kohdataan sarjan jumbojoukkue, on yleensä aika huono. Valmentaja Nurmi tiedosti tämän ja yritti tehdä kaikkensa ettei näin olisi, mutta ei saanut kaikkien asennetta kohdalleen. KuoPa kaatui tosin aika selvin numeroin (3-7), mutta oli hyvä varoitus joukkueelle.
Tälläisessä lyhyessä runkosarjassa, josta pääsee vain yksi jatkamaan, ei tappioihin oikeastaan olisi varaa. Eikä niitä tappioita onneksi virtolaisille sitten loppujen lopuksi tullut, vaan runkosar-jan ykköspaikka otettiin puhtaalla pelillä.

Runkosarjan avainpelaajia oli Olli Vesa, Kari Hietanen ja varmasti maalilla pelannut Keijo Kopra. Jatkopelejen murhe oli siinä, että kestääkö jää pelaamisen? Jos lämpimät säät tulevat, täytyy kotipelit siirtää Keuruulle. Mutta missä joukkue harjoittelee? Tällöin tiettävästi ensimmäisen kerran heitettiin ilmoille ajatus, "Milloin Virroille saadaan jäähalli?"

Karsintasarja
Karsintasarjassa Hockey Team kohtasi Pirkkalan Pingviinit. Pingviinit olivat olleet omassa lohkossa aivan ylivoimaisia ja pelanneet tasaisia harjoitusotteluita III-divisioonan kärki-joukkueita vastaan. Lähtökohdat ottelusarjaan olivat siis haastavat.
Ensimmäisessä ottelussa Pingviinit aloittivat kovalla yrityksellä, mutta mitä pidemälle erä ja ottelu eteni, niin sitä enemmän Virtu HT nousi esille. Paremmin harjoitellut joukke jaksoi siis enemmän. Ensimmäinen erä virtolaisille maalein 0-2. Toisessa erässä tuomaritkin yrittivät auttaa Pingviinejä, mutta aina oli edessä ihmismuuri nimeltä Keijo Kopra. Aivan erän loppupuolella Hockey Team iski kahdesti, siirtyen jo 0-4 johtoon. Kolmannen erän alussa joukkueen kapteeni Jussi Autio iski viimeisen niitin, tekemällä viidenen maalin. Ottelun suurin sakari oli maalivahti Keijo Kopra, joka pelasi maalivahdin täysosumapelin eli nollapelin. Ottelun loppunumerot kirjattiin maalein 0-6 virtolaisille.

Jatko-otteluihin pääsi kahdella voitolla. Toista sataa jääkiekkojännäriä oli paikalla kun Virtu HT kohtasi toistamiseen Pingviinit. Ottelun alkupuolisko oli HT:n kannalta vaikea. Pingviinit siirtyi heti ottelun alussa johtoon. Tämän jälkeen ottelu tasaantui, mutta maalia virtolaiset eivät saaneet aikaiseksi. Erän puolivälin jälkeen Kari Hietanen pääsi huudattamaan kotiyleisöä, kun hän tälläsi laatan verkkoon Olli Vesan syötöstä. Toinen erä oli tasaisuudessa ensimmäisen toisinto. Aution Jussi vei isännät 2-1 johtoon tässä erässä. Kolmannen erän Pingviinit aloittivat vahvasti ja vyöryttivät hyökkäyksiä HT:n maalille. Tämä myös tuotti lopulta tulosta, joukkueen tasoittaessa ottelun. Jussi Autio oli kuitenkin eri mieltä. Vain 9 s. tasoitusmaalista ja kiekko oli Pingviinien maalissa. Tämä oli sellainen niitti, mistä Pirkkala ei enää toipunut. Ottelu päättyi lopulta maalein 6-2 ja samalla tämä tiesi sitä, että VirtU Hockey Team jatkoi kautta jatkosarjassa. Joukkueesta oli kasvanut yhtenäinen ja taisteleva yhdistelmä.

Jatkosarja
Kauden avaustappio tuli todella huonoon paikkaan. Jatkosarjan avausottelussa HT kohtasi Lempäälän Kisan, jolle joukkue joutui nöyrtymään maalein 4-1. Seuraavassa ottelussa virto-laiset kohtasivat uudestaan Lempäälän yhdistelmän. Nyt numerot olivat 6-4 virtolaisten hyväk-si. Tämän jälkeen olosuhteet puuttuivat pelaamiseen.
Ottelu TBK:ta vastaan oli peruuntua heikon jään ja lumisateen takia. Ottelu kuitenkin päätettiin pelata, vaikka olosuhteet olivat ihan hirveät. Ottelun tuomaristo ehdottikin keskeytystä avaus-erän jälkeen, mutta joukkueet eivät suostuneet tähän, vaikka jääkin murtui maalin edustoilta.
Itse ottelussa ei mitään hienouksia nähty. VirtU HT voitti ottelun maalein 3-2. Ratkaisumaalin teki Juha Vartiamäki, Pasi Virtasen syötöstä, ajassa 55.27.
Seuraavana päivänä joukkueella olisi pitänyt olla peli Peltolammen Lämäriä vastaan, mutta se jouduttiin perumaan jään pettämisen vuoksi. Vastustajat eivät tätä uskoneet, vaan huhuiltiin jopa taktikoinnista. Jään ohuus tuntui vastustajista utopiselta, sillä ulkojäillä oltiin oltu jo mar-raskuusta lähtien ja näin ollen jään paksuuden pitäisi olla kymmeniä senttejä.
Joukkueen pelaajat, Mika Kukkosen johdolla, tekivät suururakan seuraavalla viikolla ja laittoi-vat ainoan peliareenan ottelukuntoon. Peltolammen Lämäri saapui uudestaan Virroilla ja nyt peruuntunut peli päästiin pelaamaan. Ottelu päättyi VirtU HT:n voittoon 6-4, mutta vielä ei voinut sarjanousua juhlia, sillä Peltolammi jätti ottelun jälkeen protestin jäähysekoilun johdosta.
Ennen seuraava ottelua, valmentaja Matti Nurmi sai vapauttavan tiedon siitä, että ottelun lopputulos säilyy ja VirtU Hockey Team nousee III-divisioonaan. Samana iltana joukkueella oli ottelu Peltolammea vastaan. Matti ei kuitenkaan kertonut pelaajille tästä uutisesta, vaan halusi pitää joukkueen terävänä ottelussa. Terävänä joukkue pysyikin, sillä Tampereen koulukadun tekojäällä pelattu ottelu päättyi tasan 2-2. Kauden viimeinen ottelu TBK:ta vastaan jätettiin pelaamatta liiton luvalla, koska sillä ottelulla ei ollut enää merkitystä sarjataulukkoon.

Näin oli VirtU Hockey Teamin huikea kausi 1987 - 88 takana. Kauden saldo, 15 ottelua, 13 voittoa, 1 tasapeli ja ainoastaan 1 tappio. Ensi kaudella taso ja pelit kovenee, sillä Tampereen seudulla on tunnetusti kovatasoiset III-divisioona joukkueet.

III-divisioonan nousseessa joukkueessa pelasivat:
Keijo Kopra Mv., Arto Tanhua Mv., Petri Moisio, Reijo Katajamäki, Kari Numminen, Jukka Ala-Mutka, Juha Vartiamäki, Janne Lehto, Matti Pekkala, Kari Kallio, Pasi Virtanen, Kari Hietanen, Aki Kangas, Petri Leppänen, Mika Kukkonen, Olli Vesa, Petri Aho, Harri Toppari, Jussi Autio "C", Riku Jaakkola. Valmentaja Matti Nurmi. Huoltaja Timo Perämäki.

Kauden päätteeksi sai valmentaja Matti Nurmi, Suomen Jääkiekkoliiton Hämeen aluetoimikunnan myöntämän PR-viirin. Palkinto annetaan ansioista jääkiekkoilun eteenpäin viemisessä ja kehittämisestä omalla alueella.

Jatkosarja sarjataulukko, kolme parasta III-divisioonaan

VirtU HT 5 3 1 1   18 - 16 7
TBK 5 3 0 2   30 - 29 6
Peltolammin Lämäri 6 2 1 3   29 - 25 5
Lempäälän Kisa 6 2 0 4   32 - 39 4

Pistepörssi
Kari Hietanen kahmi tällä kaudella itselleen maalipörssin voiton, syöttöpörssin voiton ja myös pistepörssin voiton. Maalipörssin Karin on nyt voittanut jo viidesti ja syöttöpörssinkin kolmesti. Kaudesta 1982-83 lähtien Kari on voittanut aina joukkueen sisäisen pistepörssin. Pistepörssi voittoja on nyt, tällä pesäpalloakin harrastavalla pelimiehellä, kaikkiaan kuusi. Jäähypörssin ykkönen oli Helsingin IFK:n lahja virtolaiselle jääkiekolle eli Olli Vesa. Minuutteja kertyi ennä-tyslukemat eli 64 min. Ylivoima maaleja kauden aikana teki eniten Jussi Autio (7), samoin kun voitto maaleja (5). Hietasen Kari teki eniten avaus maaleja (4).

Junioritoiminta
Kaikki juniorijoukkueet, pois lukien F- ja G-juniorit, pelasivat liiton sarjassa.