1977-1978

Tarinoita kaudelta:
Miesjoukkueen piti aloittaa kausi IV-divisioomassa, mutta luopui siitä koska tarjolla oli toinenkin vaihtoehto eli Pohjois-Hämeen Liiga. Koska PHL oli taloudellisesti edullisempi vaihtoehto, päätti jaosto, että miesjoukkue osallistuu tähän sarjaan. Menestys ei päätä huimannut, sillä sarjassa jäätiin viimeiseksi: 12 ottelua, 1 voitto, 1 tasapeli ja 10 tappiota maalisuhde 61 - 114.

Sarjapelien lisäksi pelattiin ystävyysotteluja.
Seuran budjetti oli noussut jo uudelle tuhat luvulle ja oli tällä kaudella vähän yli 5000 mk.

Jos ei menestys joukkuetasolla päätä humannut, niin yksilötasolla onnistuttiin vallan mainiosti.
Pauli Niemelä voitti PHL:n pistepörssin tuloksella 25 + 7= 32, eli melkein puolet VirtU:n teke-mistä maaleista oli Paulin käsialaa. Muiden VirtUlaisten tuloksia: Petri Enqvist 11 + 14 = 25, Jouni Salonen 5 + 10 = 15, Eero Mäkelä 4 + 3 = 7 ja Martti Hietanen 6 + 0 = 6.

Juniorit:
D-juniorit ottivat osaa myös PHL:n sarjaan.
Tuloksena 8 ottelusta, 1 voitto ja 7 tappiota, maalisuhde 22 - 87.
Paras pistepörssissä, Mika Ala-Kulppi tehoilla 7 + 2 = 9.
Seuran C- ja E-juniorit pelasivat pari harjoitusottelua.

Näin oli siis epävirallisella tasolla saatu Virtolainen jääkiekko sarjatoiminta käyntiin ja olipa molemmat sarjaan osallistuneet joukkueet saavuttaneet avausvoittonsakkin.
Seuran E-junioreita kaudelta 1977-78.
Kuva: Jussi Aution arkisto

Henkilöitä: Paavo Hietanen
Ilman Paavo Hietasen sitkeää uurastamista olisi Virtain jääkiekkoilu jäänyt paljosta paitsi. Esim. tuomaritehtävissä on hänen apunsa ollut korvaamaton. Hän on viheltänyt otteluja yksin, toisen virtolaisen kanssa ja vieraspaikkakuntalaisen kaverina ja aina oikeudenmukaisesti.

Kauden 1977 - 78 ottelut Paavo Hietanen vihelsi lähes kaikki.

Mieleen painunut ottelu oli Vilppulaa vastaan myöhään keväällä. Tämän ottelun Paavo vihelsi yksin ja joutui tosi koville, sillä jäällä oli vettä parista sentistä pariinkymmeneen. Ottelun jälkeen, joka muuten päättyi tasan 4-4, kiittelivät kaikki tuomarityöskentelyä. Paavo Hietasen kaverina oli monissa kiihkeissä otteluissa Paavo Mansisto, joka vähäisestä tuomarikoulutuksesta huolimatta hoiti tehtävänsä erinomaisesti.

Aiheeseen liittyvät tiedostot:

PDF-tiedostoLehtijutut 1977-78.pdf (3.0 MB)
PDF-tiedostoKausitilastot77-78.pdf (28 kB)